GY.I.K

GYAKORI KÉRDÉSEK

2, MENNYIBE KERÜL AZ EGYESÜLETI TAGSÁG?

Az éves tagság díja 24.000 Ft, melyet a belépéskor egy összegben kell fizetni. A belépés után a tag jogosult egy új felső és alsó mezre.

3, HONNAN TUDJAM, HOGY MILYEN SZAKÁGAT VÁLASSZAK?

Van, aki tudja mi felé vonzódik, van aki bizonytalan az elején. A lényeg, hogy tekerj. Idővel majd érezni fogod, milyen terepen érzed otthon magad. A gyakorlat azt mutatja, hogy előbb utóbb úgyis két bringája lesz az embernek.

4, CSAK AKKOR LEHETEK TAG, HA VERSENYZEK?

Tagjaink közt vannak olyan sportbarát kerékpárosok is, akik egészségmegőrzésért, a bringázás öröméréért és a jó társaság miatt tekernek velünk. Szívesen látunk minden szabadidő sportolót, aki szervezet keretek közt egy közösséghez tartozva szeretné falni a kilométereket.

5, EDDIG MÉG NEM BRINGÁZTAM VERSENYSZERŰEN, AKKOR IS LEHET CSATLAKOZNI?

Minden sportbarát kerékpárost várunk sok szeretettel. Ha egyszer belekóstolsz a versenyzésbe, úgyis függő leszel.

6, KAPOK SEGÍTSÉGET AZ EDZÉSEKHEZ?

Szakképzett edző segíti a csapatot. Amennyiben valaki személyre szabott edzéstervet, edzésvezetést szeretne, vagy egy adott eseményre való felkészítést, azt emelt díjas szolgáltatásként tudja igénybe venni.

7, VAN KÖZÖS CSAPATEDZÉS?

A kerékpársport egy érdekes egyvelege a csapat és egyéni sportnak. Tagjaink többsége munka és iskola mellett készül, így elsősorban mindenki a saját életéhez igazítja az edzéseket. Vannak kijelölt időpontok, amikor törekszünk a közös edzések lebonyolítására. Ezen mindenki egyéni lehetőségeihez képest vesz részt. A közös edzések időpontjáról belső fórumainkon adunk tájékoztatást.

8 ,MI KELL, AHHOZ HOGY EL TUDJAK KEZDENI EDZÉSRE JÁRNI?

Egy megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár, bukósisak, szemüveg, pulzusmérő és az edző utasításainak betartása.

9, HOVA TUDOK KIMENNI EDZÉSRE?

Egyeztess előtte velünk. (mail, tel, írj nekünk, FB PM üzenet lehetőség?)

10, SZOKOTT LENNI EDZŐTÁBOR?

Megfelelő számú jelentkezés esetén rendszeresen szervezünk külföldi edzőtábort március közepén. Tavaszi szünetben itthon is szoktunk.

11, INDULHATOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON, MAGYAR KUPA VERSENYEKEN?

Igen. Az SZKSC az MKSZ tagegyesülete, így tagjaink sportorvosi engedéllyel liszenszet tudnak kiváltani és tudnak indulni a nemzeti küzdelmekben.

12 , HÁNY ÉVES KORTÓL LEHET ELKEZDENI VERSENYEZNI?

Már egészen kicsi korban is el lehet kezdeni. Fiatal korban lehet megtanulni kezelni a kerékpárt, ügyességet lehet szerezni. Meg lehet tanulni a kerékpár karbantartását, az alapvető közlekedési szabályokat. Ahogy idővel egyre több és többféle edzésen és versenyen vesz részt a fiatal versenyző kiderül, hogy országúti vagy a hegyikerékpáros szakág lesz-e neki a testhezállóbb.

13, ÉRDEMES ELKEZDENEM BRINGÁZNI 30, 40, 50 FELETT?

Valószínűleg Tour de France-t vagy Olimpiát már nem fogsz nyerni, de a válasz mindenféleképp IGEN. Az egy órás kerékpározás világrekordját 100 év feletti kategóriában egy 105 éves úriember tartja. Szóval a bringasport örök. Tudatos és tervezett munkával idősebb korban is lehet kiemelkedő eredményt elérni. De az is boldoggá tud tenni, ha csak élvezed a bringázást, a tájat és a közösséget.

14, MILYEN KERÉKPÁRT VEGYEK? ÚJAT, HASZNÁLTAT? KARBON/ALU?

Mindent a célok és a lehetőségek határoznak meg. Kezdésnek elég lehet egy megbízható alap bringa. Ha komolyodnak a célok és megengedheted magadnak úgyis komolyabb gépre fogsz váltani. Természetesen, ha van rá lehetőséged érdemes a jobbat megvenni. Leendő tagjainknak segítünk a kerékpárválasztásban.

15, MILYEN VERSENYEKRE SZOKTATOK JÁRNI? EL TUDOK MENNI VELETEK VERSENYEKRE?

A nyitó oldalon található naptárban megtalálható, hogy milyen versenyre tervezünk menni. Vannak köztük MTB és országúti rendezvények is. Ha szeretnél menni, de nincs kivel, vagy mivel, keress minket és egyeztessünk.

16, HOGY KÉSZÜLJEK MONTIVAL, HA SZEGEDEN NINCSENEK HEGYEK?

Az MTB versenyekre való felkészülés nagy része országúton történik. Akkor is, ha hegyesebb városban élsz. Szeged és környéke is tartogat olyan izgalmas részeket, ahol nagyon sok technikai tudás elsajátítható. Vannak Pesten élő csapattársaink is, így ha nem versenyezni akarsz, hanem csak egy jót bringázni meredekebb terepen, akkor a lehetőség adott. Ha 4 ember összeáll, akkor 2 óra alatt fent lehet lenni és már lehet is gyűjteni a szinteket.

17, HOGYAN TUDOK MEGISMERKEDNI A CSAPATTAGOKKAL? HOGYAN LEHET TARTANI A KAPCSOLATOT?

Elsősorban edzéseken, versenyeken, csapatépítő hétvégéken, edzőtáborban találkozunk egymással. Alkalmazkodva a XXI. századhoz és a Z generációhoz tagjaink zárt levelező, Facebook és Strava csoportban is tudnak egymással kommunikálni tagjaink vagy követni egymás edzéseit.

18, HOGYAN TUDOK CSATLAKOZNI AZ EGYESÜLETHEZ?

Az itt található tagfelvételi kérdőív segítségével tudsz csatlakozni. Jelentkezésed követően 72 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket. Jelentkezésed akkor válik véglegessé, mikor az elnökség elfogadta a tagfelvételi kérelmed, és befizetted az éves tagdíjat. A tagfelvételről visszaigazoló e-mailt küldünk.